Waarom efficiënt vergaderen u geld kan opleveren

Vergaderen is binnen het bedrijfsleven een onderwerp waar veel verschillende gedachten over zijn. De ene manager is van mening dat vergaderen tijdsverspilling is en de andere CEO vindt het een must. Deze week legt Zuiver in haar blog uit waarom efficiënt vergaderen geld kan opleveren.

Het grote voordeel van een vergadering is dat u lopende problemen in kaart kan brengen en gezamenlijk kan zoeken naar een oplossing. Dankzij brainstormsessies komt u en uw personeel vaak op ideeën waar u alleen niet op gekomen zou zijn. Tot slot biedt een vergadering uitkomst om taken en opdrachten beter te plannen en te communiceren. Een vergadering bespaart dus tijd en levert u indirect geld op.

Tips voor een effectieve vergadering

In sommige organisatie komt het voor dat er juist te veel vergaderd wordt zonder dat er concrete resultaten worden behaald. Het ontbreken van regie kan een reden zijn dat deelnemers afdwalen van het onderwerp. Op deze manier kan vergaderen u juist geld kosten in plaats van geld opleveren.

Hieronder vindt u enkele tips die u kunt gebruiken tijdens uw vergadering

  • Stel op voorhand een lijst op van punten die besproken moeten worden
  • Wijs een voorzitter aan die de vergadering in goede banen leidt
  • Maak concrete afspraken en zet deze afspraken ook op papier
  • Stel tot slot een lijst van besproken punten en afspraken op voor de werknemers die niet konden deelnemen aan de vergadering

Zorg er tot slot voor dat de vergadering wordt gehouden in een ruimte waar u niet gestoord wordt door andere werknemers of telefoons. Een externe vergaderlocatie kan hierbij de uitkomst bieden.

Zuiver

Comments are closed.